Novi Sad, 02.6.2017. godine

Dana 02.6.2017. godine u prostorijama Apelacinog suda u Novom Sadu održan je sastanak predstavnika Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika RS – Jelene Gajić - predsednika, Jelene Kukolj - predsednika UO, te članova UO Jelene Dunjić, Jasmine Minić, Lazara Lazovića - nekadašnjeg predsednika USTP a sada zamenika Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića - nekadašnjeg predsednika USTP a sada zamenika Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i člana UO Udruženja tužilaca, Ivane Stojiljković - glavnog i odgovornog urednika časopisa USTP "Iustitia", Milovana Nikolića, člana uređivačkog odbora časopisa USTP "Iustitia", Danke Kudus - koordinatora za Vojvodinu, članova USTP Lane Đorđević i Željane Damjanović Garić, sa sudijskim i tužilačkim pomoćnicima iz Novog Sada.

Predstavnici Udruženja su zajedno sa predstavnicima "Paragraf-a", održali tribinu na kojoj su predstavili dosadašnji rad, govorili o budućim planovima i projektima udruženja, upoznali prisutne sa načinom rada i aktivnostima Udruženja, sa odnosom nadležnih pravosudnih institucijama prema sudijskim i tužilačkim pomoćnicima i stavovima Udruženja prema aktuelnim pitanjima izbora na pravosudne funkcije i poboljšanja statusnog i materjalnog položaja kroz mogućnost napredovanja i uvodjenja položaja karijernog saradnika. Na pomenutoj tribini su predstavnici USTP upoznali sudijske i tužilaćke pomoćnike sa časopisom Udruženja “Iustitia, uz poziv da svoje stručne radove dostave Redakciji i upoznali su ih sa noveliranim veb sajtom Udruženja, na kom se detaljnije mogu upoznati sa svim aktivnostima Udruženja. Dalje su u interaktivnoj i konstruktivnoj atmosferi razmenjena mišljenja o pojedinačnim problemima sa kojima se susreću sudijski I tužilački pomoćnici na teritoriji Apelacionog suda u Novom Sadu i dati predlozi za njihovo rešavanje.

Nakon održanog sastanka je data podrška Udruženju u planiranim aktivnostima sa ciljem unapređenja položaja sudijskih i tužilačkih pomoćnika, te su zatim članovi USTP pozvali sudijske i tužilačke pomoćnike iz Novog Sada da im se pridruže i da daljom saradnjom pomognu u rešavanju njihovih postojećih problema.


Jagodina, 26.05.2017. godine

Dana 26.05.2017. godine u prostorijama Višeg suda u Jagodini održan je sastanak predstavnika Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika RS – Jelene Gajić , predsednika, Vukojice Sekulića potpredsednika, Nebojše Milutinovića, koordinatora za Centralnu Srbiju i Snežane Mitić , člana UO Udruženja sa sudijskim pomoćnicima Osnovnog suda u Jagodini i tužilačkim pomoćnicima Osnovnih javnih tužilaštava u Paraćinu i Jagodini, kao i Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Predstavnici Udruženja su upoznali prisutne sa načinom rada i aktivnostima Udruženja , sa odnosom nadležnih pravosudnih institucijama prema sudijskim i tužilačkim pomoćnicima i stavovima Udruženja prema aktuelnim pitanjima izbora na pravosudne funkcije i poboljšanja statusnog i materjalnog položaja kroz mogućnost napredovanja i uvodjenja položaja karijernog saradnika. Takođe su upoznati sa časopisom Udruženja “Iustitia” uz poziv da svoje stručne radove dostave Redakciji i noveliranim veb sajtom Udruženja na kom se detaljnije mogu upoznati sa svim aktivnostima Udruženja. Dalje su u interaktivnoj i konstruktivnoj atmosferi razmenjena mišljenja o pojedinačnim problemima sa kojima se susreću sudijski I tužilački pomoćnici na teritoriji Višeg suda u Jagodini i dati predlozi za njihovo rešavanje . Na sastanku je zaključeno da postoji pozitivan odnos saradnika prema radu Udruženja i data je podrška Udruženju u planiranim aktivnostima sa ciljem unapređenja položaja sudijskih i tužilačkih pomoćnika.


Sremska Mitrovica, 19.05.2017. godine

Dana 19.05.2017. Godine predstavnici Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije posetili su pravosudne organe u Sremskoj Mitrovici gde su na sastanku sa zaposlenim pomoćnicima govorili o njihovom statusu i položaju, kao i o svim drugim pitanjima za koje Udruženje nastoji da se izbori. Sudijski i tužilački pomoćnici su izneli svoja viđenja povodom gorućih pitanja vezana za status i položaj, kao i povodom prvog izbora.


Smederevo, 12.05.2017. godine

Dana 12.05.2017.godine predstavnici USTP-a , posetili su Visi sud u Smederevu, gde su nakon srdačnog prijema predsednice suda Slađane Bojković i njenih saradnika, zajedno sa predstavnicima Paragraf-a, održali tribinu na kojoj su predstavili dosadašnji rad i saradnju, a potom su predstavnici USTP-a govorili o budućim planovima i projektima udruženja, nakon čega su pozvali sudijske i tužilačke pomoćnike iz Smedereva da im se pridruže i da daljom saradnjom pomognu u rešavanju njihovih postojećih problema. Sastanku su prisustvovali i pomoćnici iz Velike Plane i iz Kovina.


Kragujevac, 28.04.2017. godine

Dana 28 aprila 2017 godine predstavnici Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije posetilo je Osnovni sud u Kragujevcu. Predstavnike USTP primio je sekretar suda Jelena Damjanović. Poseti Udruženja prisustvovale su kolege iz Osnovnog suda i Apelacionog suda u Kragujevcu i predstavnici Paragraf Lex. Na održanom sastanku razmenjena su iskustva o položaju i problemima sudijskih i tužilačkih pomoćnika. Predstavnici Udruženja predstavili su ciljeve i ideje USTP i istakli značaj daljeg zajedničkog delovanja u cilju poboljšanja njihovog položaja u radnom i pravnom pogledu. Na sastanku predstavnici Paragraf Lex ponudili su saradnju sudijskim i tužilačkim pomoćnicima.


Vranje, 21.04.2017. godine

Od strane Delegacije Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, u sastavu Jelena Gajić, predsednik Udruženja, Dragana Manić, član Upravnog odbora, Gordana Krstić, predsednik Nadzornog odbora i Ivana Stojiljković, urednik časopisa „Iustitia“, uz saradnju sa Jelenom Dimitrijević, sekretarom Višeg suda u Vranju, održan je sastanak u Vranju dana 21. aprila 2017. godine sa sudijskim pomoćnicima iz Višeg suda u Vranju i iz Osnovnog suda u Vranju, Osnovnog suda u Bujanovcu i Osnovnog suda u Surdulici i tužilačkim pomoćnicima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Predstavnici Udruženja su predstavili način rada Udruženja, izložili plan preduzetih i planiranih aktivnosti i upoznali kolege sa juga Srbije sa časopisom „Iustitia“ uz poziv da dostave i svoje stručne radove Redakciji. Potom su kolege iznele probleme sa kojima se suočavaju u svom radu i zajedno su razmenjena mišljenja o perspektivama za izbor na sudijsku, odnosno javnotužilačku funkciju i analizirano je postupanje nadležnih u vezi sa regulisanjem radnopravnog statusa. Zaključeno je da je zajedničkim zalaganjem, čestim kontaktima i uzajamnom podrškom moguće unaprediti položaj sudijskih i tužilačkih pomoćnika uz permanentno angažovanje Udruženja na ukazivanju nadležnima na probleme i iznalaženje rešenja, koja će biti u interesu sudijskih, odnosno javnotužilačkih pomoćnika.


Sombor, 07.04.2017. godine

Dana 07.04.2017. godine predstavnici Udružnja sudijskih i tužilačkih pomoćnika, predsednica Jelena Gajić, Ivana Stojiljković, Danka Kuduš, Milovan Nikolić i Dunja Stojadinović, posetili sud Osnovni sud u Somboru, gde su održali tribinu sa ciljem da sudijskim i tužilačkim pomoćnicima, zaposlenim u pravosudnim organima grada Sombora predstave dosadašnji rad i buduća delovanja Udruženja.

Nakon obraćanja predsednice udruženja Jelene Gajić prisisutnim pomoćnicima, kao i sekretara Osnovnog suda u Somboru Gorana Birmančeva, isti su u kroz kasniji razgovor upoznali predstavnike Udruženja sa problemima vezanim za njihov pravni položaj, mogućnost napredovanja, te načnima da se njihov status poboljša u svakom pogledu.

Takođe se prisutnima obratila i glavna odgovorna urednica časopisa "Iusticija", Ivana Stojiljković, te istima predstavila najnoviji broj časopisa i pozvala sve da uzmu učešće u izradi budućih brojevima časopisa "Iusticija", pisanjem članaka, koji će svoje mesto naći u nekom od idućih brojeva.


Niš, 31.03.2017. godine

Dana 31.03.2017.godine predstavnici USTP-a su odrzali tribinu u Osnovnom sudu u Nisu,na kojoj su sudijskim i tuzilackim pomocnicima iz Nisa predstavili svoj dosadasnji rad, misiju i viziju udruzenja, kao i zelju za buducom saradnjom sa sudijskim i tuzilackim pomocnicima u Nisu, kako bi time doprineli resavanju njihovih postojecih problema.


Šabac, 17.03.2017. godine

Dana 17.03.2017. godine, predstvanici USTP su obišli Osnovni sud u Šapcu, gde ih je primio sekretar suda Aleksandar Milosavljević koji je obavestio kolege o održavanju sastanka. Pored kolega iz Šapca bile su prisutne i kolege iz Osnovnog tužilaštva u Loznici.Predstavnici USTP su predstavili rad Udruženja i razmenili ideje i predloge sa kolegama, vezanim za poboljšanje radno pravnog položaja sudijskih i tužilačkih pomoćnika u RS. Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije Paragraf Lex kojom priilkom su ponudili saradnju sudijskim i tužilačkim pomoćnicima.


Novosti
  • SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

    SAOPŠTENJE PREDSEDNIKA UDRUŽENJA SUDIJSKIH I TUŽILAČKIH POMOĆNIKA SRBIJE...


  • ODLUKA

    Predlozi za izmenu ustavnog okvira.

Novi broj časopisa IUSTITIA
usudprek_banner
drustvo sudija
usudprek_banner
drustvo sudija
usudprek_banner
usudprek_banner
usudprek_banner